Det är oftast bra att ha valmöjligheter, men om du har tur nog att kunna välja mellan flera olika lottospel har du ett problem. Du kan till exempel tvingas välja mellan ett vanligt lottospel där den högsta möjliga vinsten är en miljon kronor och ett lottospel med en gigantisk jackpott som får munnen att vattnas. Vilken ska du välja?

Ett exempel på detta är det statliga spelmonopolets version av lotto. Du kan få det högsta möjliga antalet rätt (7) och vinna några miljoner, men genom att dessutom spela på joker ges du möjligheten att vinna upp till hundratals miljoner kronor om du även prickar in några av de extranummer som dras i slutet av lottodragningen. Samtidigt blir priset för varje lott dyrare om du väljer att satsa på jackpotten.

Välj bort jackpotten

Ett generellt råd är att välja bort jackpotten och satsa på spelet med mindre vinster. De är nämligen enklare att vinna. Dessutom blir priset per lott betydligt lägre om du väljer bort jokernumren. Visst vore det underbart att vinna drömvinsten, men sannolikheten för att det kommer inträffa är extremt låg! Samtidigt går priset per lott upp från 3 kronor till 10 kronor. Är det värt det? Det är en fråga som du måste ställa dig själv. Skulle du mot förmodan lyckas pricka in 7 rätt kommer du förmodligen ångra att du inte betalade en extra tia och satsade på att kamma hem jackpotten.

Det är trots allt de enorma jackpottarna som är det vi alla suktar efter när vi spelar lotto. Spelbolagen och casinosajterna känner också till vilken kraft de stora jackpottarna har. Det är med hjälp av dessa som de får miljontals människor att spela dessa spel, vilket gör att de kan bygga på jackpotten tills den blir oemotståndligt stor. Så vilka råd vi än ger är sannolikheten stor att du ändå kommer välja jackpotten. Lycka till!