Du kan med fördel använda dig av beprövade strategier när du spelar lotto, oavsett om du spelar på nätet eller traditionell lotto. Här får du några tips på hur du kan resonera kring detta.

Köp fler än en lott

Det enda riktigt säkra sättet att öka dina vinstchanser i lotto är att köpa fler än en biljett till den dragning du ska spela på. Dina chanser kommer fortfarande att vara ganska låga, men de ökar åtminstone något för varje ny lott du köper. Nyckeln är att använda olika nummerkombinationer för varje lott. Du bör absolut inte köpa flera lotter med exakt samma lottorad! Faktum är att det kan vara en bra idé att välja helt olika nummer på varje lott du köper för att maximera chansen att vinna åtminstone någon av de lägre vinsterna.

Oddsen för att få 7 rätt på lotto är 1 på 6 724 520. Om du köper två lotter ökar sannolikheten för att du får 7 rätt till 2 på 6 724 520 (eller 1 på 3 362 260), även om den fortfarande väldigt låg. Oddsen för att vinna någon vinst överhuvudtaget i lotto är 1 på 55, vilket gör att oddsen för att vinna någon som helst vinst blir 1 på 11 om du köper fem lotter.

Spela på färre spel

Om du har en fast spelbudget som avgör hur mycket pengar du kan spela på lotto för, är det bättre att spara ihop till flera lotter för ett enda spel en gång i månaden än att köpa en lott till varje dragning. Oddsen för att vinna ökar nämligen inte med antalet dragningar du är med i, utan bara genom att du köper ytterligare lotter till en enskild dragning. Därför bör du investera dina pengar i en enda dragning istället för att sprida ut dem över flera dragningar.