Den enda chansen att vinna drömvinsten på lotto är att spela på lotto, men det finns inget sätt att spela på som garanterar att du vinner. Genom att använda dig av vissa siffermönster verkar det som att du kan öka dina chanser något, men i slutändan finns det inget tillförlitligt sätt att förbättra oddsen att vinna förutom att köpa mer än en lott per dragning.

Glad lotto vinnare!

Glad lotto vinnare!

Spela spelet

Det första du bör göra är att köpa en lott. Priset för en lott skiljer sig åt mellan olika spel. En lott i det statliga spelmonopolets lottospel kostar 3 kronor per dragning, men det finns också ett stort utbud av casinosajter på nätet där du kan spela på lotto. När du har köpt din lott kommer du behöva välja ett visst antal nummer, oftast 6 eller 7 stycken. Hur många nummer du kan välja mellan varierar, det kan röra sig om allt mellan 35 och 75. Om du inte själv vill välja nummer till den förhoppningsvis vinnande raden, kan du låta en dator slumpa fram dina nummer åt dig.

När dragningen har skett, vilket ofta sker på utsatta tider om du har köpt en lott till ett traditionellt lottospel, dubbelkollar du numren för att se om du har vunnit. När du spelar lotto på nätet brukar dragningen ske omedelbart efter att du har köpt din(a) lott(er). Spelar du lotto online får du ofta hjälp av sajten för att ta reda på om du har vunnit. När du spelar traditionell lotto är det inte lika enkelt, men genom att kontrollera spelets regler kan du enkelt ta reda på hur många rätt du behöver ha för att vinna. Det finns ofta flera vinstnivåer, där de lägre ger ganska låga vinstutbetalningar och de högre kan ge riktigt stora vinstsummor.